Internet borde vara gratis..

SSMX smygstartade igår med mingel och förgridd. Konferensen hålls på Hilton, kul med omväxling från studentlivet som oftast håller till i källare ..
Många nya människor men även några bekanta från Twitter och sswc i somras.
När vi vandrade in på Hilton (utan att ha hunnit till hostellet för att byta om) och blev serverade mingeltallrikar och allting glänste som ett fint hotell ska göra, kände jag mig extremt mycket som lantisen i gänget. Detta ledde till en någon hetsig debatt om att bra uppkoppling till internet borde vara en av de saker som tillhör livsstandarden i Sverige även för de som inte bor i stan.
Man ska inte behöva flytta från sin by på landet för att ha tillgång till samma möjligheter som en stockholmare eller lundabo för den delen har.
Internet är numera en del av infrastrukturen och till och med viktigare än bussförbindelser tycker jag.
För att behålla folk även i byarna och inte bara få en land av städer borde alla stå för kostnaden det innebär. Eller i alla fall, borde det vara kraftigt subventionerat, som det redan är för studenter, för 100/100 betalar en student i Lund 50kr/månaden.

20130223-075420.jpg
Hoppas på fler diskussioner idag. Dessa två är i nuläget de som är intressantast på gridden:

Gränslös design – de viktigaste knepen
När allt innehåll är responsivt och skalar om mellan mobiler, läsplattor, datorer och TV-skärmar ställer det också enorma krav på webbdesignen. Här samlar @emilsundberg från Snowfire erfarenheter av designers från hela världen som delar med sig av sina framgångsrecept.

Det sociala samhället
Hur påverkas samhället av att sociala medier numera är vardag för majoriteten av alla svenskar? Hur behöver offentlig sektor och det civila samhället anpassa sig för att svara upp mot de nya kraven? I vårt jobb med organisationer och offentlig sektor har vi samlat erfarenheter som vi gärna delar med oss av. Hur påverkas kommunikationen inom ickekommersiella organisationer och vilka nya möjligheter ges för organisationer med begränsade ekonomiska medel?

20130223-075456.jpg